sâmbătă, 19 martie 2011

Redirectionati 2% catre Fundatia Sf. Dimitrie

Dragi prieteni,

Va solicitam bunavointa si in acest an, pentru redirectionarea celor 2 % din impozitul pe venit aferent anului 2010, catre fundatia noastra. Va prezentam in atasament informarea privind campania din 2010 si succint, rezultatele activitatii noastre, urmand ca raportul anual sa detalieze toate aceste activitati.
Informarea cuprinde si informatiile necesare pentru completarea formularului ( atentie, se va completa numai de mana, conform cerinteleor ANAF).
Important este ca acesti 2 % sa nu ramana la stat, noua ne sunt de mare folos si ne ajuta sa continuam programele noastre educative si sociale. Puteti mobiliza si prieteni sau colegi, pentru cei care nu ne cunosc pot viziona site-ul sau ne pot vizita opricand.
Cu multumiri,

2% pentru continuitate!
Sprijiniti programele Fundatiei Sf. Dimitrie directionand 2% din impozitul pe venit pana la data de 15 mai.
Cod fiscal 9164120
IBAN RO50RNCB0082044168720001, BCR Unirea

Fundatia sf. Dimitrie
Str.Matei Basarab nr. 50, sector 3
0721 320 979
T/F 021 320 61 70
www.fundatiasfantuldimitrie.ro


vineri, 4 martie 2011

NO COMMENT

Inainte sa particip la targul de martisor am studiat si eu piata. Adica am citit pe bloguri parerile celor care au participat, am cautat poze cu martisoarele de la targurile trecute, am vorbit cu alti artizani care au participat sau doreau sa participe si astfel mi-am facut o idee. Cu timpul, mi-am dat seama ca ideea mea era total gresita. Cineva scrisese pe blogul sau ca se mai gandeste daca anul viitor mai vine la targul de la MTR, problema fiind frigul de afara. Eu nu am avut o problema cu frigul, ci cu cei care au participat la targ si cu organizarea. Mi-a fost frig, m-am imbracat mai bine sau m-am refugiat in interior, la caldura. Dar cu organizarea nu am avut ce face. Cand m-am dus sa ma interesez de loc, sa vad daca sunt delimitate, (ce naiva sunt) asa cum fac cei de la Ilovehandmade, am aflat ca fiecare e pentru el, locul nu e delimitat si primeaza legea junglei. Asadar la 6 dimineata eram la poarta muzeului cautandu-mi un loc "mai bun". De parca eu stiam care este acest loc.
M-am asezat undeva, mi-am curatat locul de zapada si am asteptat. Intre timp a venit o "cucoana" care mi-a comunicat, cu un accent de Mures, ca ala era locul ei. Ca "doamna Aurelia", care habar nu aveam cine era si inca sunt confuza cu privire la pozitia ei in administrarea muzeului, i-a promis spatiul respectiv si ca ea participa de ani de zile la acest targ si ca eu cine sunt si cum am ajuns aici. Mai tarziu m-am intrebat si eu acelasi lucru. Ceea ce credeam ca e un privilegiul, ca niste artisti au decis ca eu sa expun ceea ce creez la targul de martisor, mai tarziu am realizat ca e de fapt o facatura si o corvoada. Oricum, dupa ce m-am ratoit bine la cucoana, a plecat spre mai incolo si mi-a cedat mie spatiul. Nu am inteles cum "Nu exista nicio delimitare. Nimeni nu are loc", dar totusi existau unii cu loc stabilit.
Ca sa nu mai zic de nesimtirea unor expozanti. Tot la administratie am intrebat de masa si mi s-a zis ca or sa dea o masa la doua persoane. Dar deja vineri pe la 9 nu mai erau mese, deoarece unii au decis ca sunt mai cu mot decat ceilalti si s-au intins pe toata masa sau au luat mesele deja stabilete pentru cei care nu aveau masa sau panou propriu. deci unii sau trezit ca nu au pe ce expune. Si iar organizarea si-a spus cuvantul: "Nu avem ce sa facem. Sunt nesimtiti si nu asculta".

In concluzie, o sa ma gandesc de doua ori inainte sa mai am "privilegiul" de a participa la targul de martisor de la MTR.


VINERI


DUMINICA


DUMINICA

sâmbătă, 19 februarie 2011

TARG DE MARTISOR LA MUZEUL TARANULUI ROMAN

Va astept cu drag si voie buna la targul de Martisor organizat la Muzeul Taranului Roman, in perioada 25 februarie - 1 martie, intre orele 10-18. Veniti sa admirati, criticati sau cumparati martisoare handmade facute, asa cum v-am obisnuit, din nasturi sau cu nasturi. Sunt sigura ca o sa inghet de frig in asteptarea voastra, dar merita orice sacrificiu, mai ales ca am privilegiul sa particit la un astfel de targ.
Intrarea costa 4 lei pentru adulti si 2 lei pentru elevi, studenti si pensionari.

duminică, 23 ianuarie 2011

Martisoare

M-am apucat sa lucrez la viitoarele martisoare. In perioada asta sunt multe targurisi sper ca macar la unul sa particip si eu. Informandu-ma de ici si colo am inteles ca oamenii cauta mai mult martisoare si mai putin accesorii. Asa ca m-am pus pe crosetat. Cam asta a iesit, deocamdata, pentru ca am degetele neobisnuite cu croseta si imi amortesc foarte repede. Si mai ales ma plictisesc. HA-HA









luni, 3 ianuarie 2011

Vreau sa merg la schi

Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi. Stie cineva o pensiune buna si ieftina la Azuga? Si mai ales un monitor de schi calm si ieftin. Cand zic ieftin ma refer la 50 lei ora. Am cautat pe net si am gasit cu 70 lei si mi se pare cam scump. Nu am fost pana acum la Azuga si nu stiu care este pretul pietii, tocmai de aceea va intreb, poate cineva s-a perindat pe acolo si cunoaste anumite "secrete". Sau daca stiti vreo pensiune care sa aiba si inchiriere de schi si monitor. De obicei sunt pensiuni care indeplinesc toate cerintele.

Multumesc anticipat.

vineri, 31 decembrie 2010

La Multi Ani!!!!!!!!!!!

La Multi Ani tuturor! Sper ca 2011 sa fie mai bun si mai prosper decat toti anii de pana acum. Sa ne vedem si citim cu bine in anul urmator. Iar daca aveti chef, voie buna si bani va astept la urmatoarele targuri handmade la care voi participa.

Multumesc celor care m-au sustinut si care ma sustin in continuare.

joi, 9 decembrie 2010

Pareri

Targul din Politehnica. Da. Nu vreau sa jignesc sau sa supar pe nimeni, asa ca nu comentez. Targul, organizat de Liga Studentilor, ar fi fost pe placul lui Shakespeare. Mult zgomot pentru nimic. Ceea ce m-a incantat cel mai mult a fost coada, destul de mare, la donare de sange. Nu stiu din ce motiv se inghesuiau studentii sa doneze sange, dar ma bucur ca se inghesuiau. Bravo lor.
Morala e una singura: nu mai particip niciodata la un targ in Politehnica. Postez cateva poze ca sa va faceti o idee despre numarul "mare" al cumparatorilor.














vineri, 26 noiembrie 2010

Va invit la targ

Pentru a doua oara va invit la targul "Ilovehandmade", la care particip si eu. Iar ma voi ruga pentru vreme frumoasa, vizitatori multi si cumparatori potriviti. Si va rog, nu va mai inghesuiti asa, ca este timp si loc pentru toata lumea (aviz prietenilor). Acum am dat de gustul targurilor si o sa-mi fac un hobby din asta. Urmatorul o sa fie in Politehnica, pe 8-9 decembrie, si ultimul pe 2010 va fi tot la Sutu, pe 18-19 decembrie. Daca sunt oameni care cred ca particip la targuri ca sa ma imbogatesc, se inseala amarnic. Si eu am crezut asta in prima instanta. Ma vedeam deja o creatoare celebra de bijuterii la care apeleaza chiar Bianca lu Bote :)))), dar nu este asa. Targurile handmade doar ma scot din rutina zilnica si imi ocupa o parte din timp, astfel incat sa uit ca traiesc in Romania. (v-ati prins?)


vineri, 12 noiembrie 2010

Traiesc Bio

Am remarcat faptul ca, de catva timp incoace, cam toata lumea traieste bio sau eco. Mai ales noile mamici care nu doresc sa-si supuna copii sensibila la substantele nocive, care culmea fac parte din samponul, sapunul, crema sau servetelele pentru copii. Deci, au aparut numeroase site-uri sau bloguri cu si despre produse biodegradabile sau ecologice. Si eu numar printre "ciudatii" care cred ca e mai bine asa, cu mai putine substante chimice, atat pentru mine, cat si pentru mediu. De greu, nu este greu, doar ca este putin mai costisitor. Un sapun biodegradabil este 10 lei, fata de unul Protex care este 2 lei, un sampon este 40 lei, fata de unul Dove care e 12, iar nucile pentru rufe sunt 8 lei, trei saculeti pe care eu ii folosesc de 9 ori (adica de 3 ori un saculet).
Sfatul meu este: folositi bicarbonat de sodiu. Este ieftin, ne-nociv, curata si dezinfecteaza foarte bine. Eu il folosesc la aproape toate activitatile de curatenie. Ma spal pe par, il pun in ligheanul cu rufe, il amestec cu apa si otet si spal totul in baie si bucatarie, si chiar imi fac gomaj cu el. Nu fac o oda a bicarbonatului, dar daca va interesati pe net o sa aflati, asa cum am aflat si eu, ca este foarte util si dezinfecteaza foarte bine.
Daca aveti intrebari sau sugestii, va astept comentariile bio.


Apropo, stie cineva cum sa reciclez cam 50 kg de hartie. Am adunat-o pentru "Copacul de hartie" si nu a venit nimeni sa mi-o ia, de cateva luni bune. Am inteles ca astia sunt destul de neseriosi si mai vor si bani ca sa vina. Iar acum sunt ingropata in hartie si stau si astept un raspuns de la ei.

luni, 8 noiembrie 2010

Targul I love handmade

Prima participare la un targ handmade. Mi-am dat seama ca oamenii sunt foarte pretentiosi sau foarte incuiati. Nasturii mei nu i-a impresionat asa cum ma asteptam. Bine, asta nu inseamna ca nu am reusit sa vand nimic, doar ca vanzarile nu au fost asa cum ma asteptam. Din fericire, eu nu o sa cedez asa usor si o sa-i fac sa ma accepte si pe mine pe piata handmade si sa aprecieze bijuteriile simple facute din nasturi sau sfoara. Deci, in weekendul dinainte de sfantul Nicolae va mai astept, inca o data, la cel de-al doilea targ la care voi participa. Tot la Palatul Sutu. Bucuresti.

P.S. Va rog, daca m-ati vizitat si nu v-a placut ceva sau v-a placut lasati-mi un comentariu, astfel incat sa fiu mai pregatita data viitoare. Multumesc.

miercuri, 3 noiembrie 2010

Garage Sale




Pentru prima data în Bucuresti, ai ocazia sa participi la un Garage sale, sâmbata 20 noiembrie, între orele 10-17,30, în clubul The Gang.
Goleste-ti debaraua de lucrurile pe care nu le mai folosesti, si “recicleaza-le” la Garage Sale. Cu siguranta pastrezi acasa multe obiecte doar pentru ca sunt în stare buna si nu te lasa inima sa le arunci. Alte persoane s-ar putea sa fie interesate de aceste lucruri, si în felul acesta
poti recupera o parte din investitia initiala. Vino sa le VINZI la Garage sale.
Tot la Garage sale poti sa descoperi chilipirurile altora, si cine stie, poate gasesti ceva interesant, la PRET SENZATIONAL. Genti, haine, role, schiuri, carti, reviste, decoratiuni, bijuterii, vesela, cd-uri, benzi desenate, rachete de tenis, palarii, posete, geamantane, ceasuri, calendare, prajitoare de pâine, you name it.


Poti sa VINZI sau sa CUMPERI

Daca vrei sa participi si sa vinzi lucruri la Garage sale - da-ne de stire la violet.communication@gmail .com sau la numerele de telefon 0729 233 901 si 0733 582 120 pâna pe 10 noiembrie. Poti veni cu înca 1-2 prieteni(e). Taxa de participare este de 50 lei/stand (1-3 persoane). Te asteptam sâmbata 20 noiembrie în Floreasca, la The Gang.

Taxa de intrare pentru cumparatori - 5 lei.


Anuntul asta l-am descoperit acum. Mi se pare aberant ca trebuie sa platesti la intrare ca sa cumperi niste rebuturi, vechituri, harburi etc. As fi vrut sa ma duc, mai ales ca vroiam de mult sa particip la un garage sale, dar cei 5 lei or sa ma opreasca. Nu am platit niciodata intrarea la un targ sau intr-un magazin. Dar cred ca trebuie sa scot banii doar pentru ca intru in CLUBUL THE GANG, de care sincer nu am auzit pana acum. Cred ca e de fitze. De asta costa.

vineri, 22 octombrie 2010

Voi participa la doua targuri handmade!!!!!!

In lunile Noiembrie si Decembrie, ILoveHandmade va invita la doua targuri, pe 6-7 Noiembrie (Sfintii Mihail si Gavriil) si 4-5 Decembrie (Mos Nicolae). Pastrand specificul de targ “traditional”, evenimentele vor avea loc in aer liber in binecunoscuta locatie din centrul Bucurestiului, la Palatul Sutu, vis-a-vis de Teatrul National si Universitate.

Acesta este anuntul lor. Al meu este urmatorul: va rog sa veniti sa ma vizitati, deoarece voi participa la aceste targuri, cu creatiile mele din nasturi, mult apreciate. Prietenii sa vina cu ceai fierbinte sau vin fiert. Ceilalti sa vina cu bani ca sa cumpere ceea ce expun. Va astept pe toti, macar sa va dati cu parerea, daca nu vreti sa cumparati nimic, in zilele precizate mai sus. Daca intervin modificari, o sa va anunt. Rugati-va sa nu ploua, va rog!!!!!!!!

O mica ocheada a lucrurilor realizate pana acum. Ca sa va starnesc interesul.











marți, 5 octombrie 2010

Cercei ciudati 7 lei

Din plictiseala, intr-o seara ploioasa, m-am apucat sa fac o pereche de cercei din panusi de porumb. Aveam aceste foi prin casa, din vara, cand s-a facut bun porumbul pentru fiert. Stiam ca o sa le folosesc, dar nu stiam la ce. Asa ca am incercat sa fac niste cercei deosebiti, unici si cu o tenta rustica. Tocmai buni de purtat cand vom merge la adunat de struguri :)))


luni, 4 octombrie 2010

Colier din nasturi 15 lei

Tot nasturi, tot colier, tot 15 lei. Ceea ce s-a schimbat este modul de prindere. De data aceasta se inchide profesional. Cu inchizatoare! Ce fensi am devenit.